Moeilijk slapen

Leer hoe je om gaat met slaapmoeilijkheden bij je kind(eren) en waar je kan ondersteunen en helpen 
Moeilijk slapen

Op elk ogenblik van de dag doet jouw kind nieuwe indrukken, nieuwe ervaringen op. Hij of zij wordt door van alles en nog wat geprikkeld. Dit kan vaak leiden tot moeite hebben met het slapen gaan. De slaap niet kunnen vatten, blijven piekeren, nog lang actief blijven, zich niet moe voelen, lang wakker liggen, onrustig slapen en niet uitgerust zijn, zijn voorbeelden van moeilijkheden die bij kinderen vaak spelen. Tijdens deze online vorming leer je hoe je hier als ouder/verzorger best mee kan omgaan en waar je kan ondersteunen en helpen. 

Deze vorming richt zich naar ouders en gelijktijdig naar professionelen die met kinderen en jongeren werken en graag wat meer achtergrond hebben rond slaapmoeilijkheden en op dit vlak ook wat steun willen bieden. 

 

Deze online vorming bevat:

*Drie heldere en praktische videomodules (een totaal van 100 minuten beeldmateriaal):

  • Module 1: prikkelverwerking en de link met slapen – denken versus verwerken – gedachten – piekeren
  • Module 2: algemene informatie rond slapen – slaapcycli – hoe we slapen – hoeveel en waarom we slaap nodig hebben – een ideaal slaappatroon
  • Module 3: aan de slag: wat je kan doen om een beter slaappatroon te ontwikkelen – tips en oefeningen
  • Extra: korte animatiefilm

*Een overzichtelijk werkboek met alle achtergrondinfo, verschillende opdrachten om de opgedane kennis onmiddellijk in te oefenen en vrije ruimte om eigen inzichten, bedenkingen en opmerkingen te noteren of te bundelen

*Enkele motiverende denkoefeningen om zelf  te ervaren, observeren en vervolgens te gebruiken bij kinderen en jongeren

*Een checklijst van handelingen die een ideaal slaappatroon in de hand werken

*Een overzichtstabel van de slaapbehoefte per leeftijd: hoeveel slaap heeft iemand in theorie nodig?

*Een lijst met interessant en bruikbaar materiaal om te werken rond slapen en het ontwikkelen van een beter slaappatroon

*Een bonusoefening gebaseerd op zeer recent onderzoek.

A.M.Zelfstandig orthopedagoge
Read More
Bedankt voor de vorming. Een heel fijne en leerrijke opfrissing! Precies wat ik zocht ;)! Bedankt!
G.S.Mama van twee kinderen (4 en 6)
Read More
Heel heldere uitleg. Ik vond het vooral fijn om wat meer achtergrond te hebben in heel het slaapproces. Ik kan nu moeilijke nachten beter plaatsen en voel me zekerder over hoe ik reageer naar mijn dochters toe.
L.SMama van één zoon (9 jaar)
Read More
Dankjewel voor de boeiende video. Heel fijn dat er zoveel praktische tips gegeven werden. Ik heb na het bekijken onmiddellijk met mijn zoontje gesproken over welke dingen we zouden kunnen veranderen. Het slaapritueel ziet er nu helemaal anders uit en vooral de massage en tips voor een leeg hoofd hebben hem echt geholpen!
J.S.Kindercoach
Read More
Ik bestelde de video omdat ik regelmatig kinderen bij me heb die moeilijkheden hebben met slapen. Ik vond vooral de combinatie tussen theorie en praktische tips heel fijn. Na deze video voel ik me zeker om tips te geven aan kinderen en ook wat extra uitleg mee te geven aan de ouders. Heel fijn om dit te kunnen gebruiken in mijn coachingsessies.
Previous
Next

Praktische informatie:

Kostprijs: normaal 97 euro, nu met verjaardagskorting: 59 euro*

Wanneer je deze online vorming aankoopt zal je na een correcte betaling een e-mail toegestuurd krijgen met unieke/persoonlijke inloggegevens. Vervolgens kan je met deze gegevens inloggen op onze website en kom je op het online leerplatform terecht, waar je alle videomodules kan bekijken en het werkboek en alle bijlagen kan downloaden. De toegang tot het online leerplatform blijft gedurende één maand geldig. Zo heb je ruim de kans om sommige zaken te hernemen en extra in te oefenen. 

*De verjaardagskorting is geldig vanaf 18/02/2022, voor de eerste 35 aankopen.

 

Ik volg graag deze online vorming