Moeilijk slapen

Leer hoe je om gaat met slaapmoeilijkheden bij je kind(eren) en waar je kan ondersteunen en helpen 
Moeilijk slapen

Op elk ogenblik van de dag doet jouw kind nieuwe indrukken, nieuwe ervaringen op. Hij of zij wordt door van alles en nog wat geprikkeld. Dit kan vaak leiden tot moeite hebben met het slapen gaan. De slaap niet kunnen vatten, blijven piekeren, nog lang actief blijven, zich niet moe voelen, lang wakker liggen, onrustig slapen en niet uitgerust zijn, zijn voorbeelden van moeilijkheden die bij kinderen vaak spelen. Tijdens deze online vorming leer je hoe je hier als ouder/verzorger best mee kan omgaan en waar je kan ondersteunen en helpen. 

 

Deze online vorming bevat:

*Een duidelijke video van 100 minuten bestaande uit 3 delen:

  • Achtergrond rond slapen en het slaapproces in het algemeen: hoe werkt slapen, hoe werken onze hersenen tijdens onze slaap, het belang van slapen, bioritme, slaapcycli, hoelang moet mijn kind slapen, …
  • Prikkelverwerking en de combinatie met moeilijk slapen: hoe komt het dat mijn kind de slaap niet kan vatten, niet doorslaapt, woelig of onrustig slaapt, zo vroeg wakker is, …
  • Aan de slag: tips om het slaapproces te verbeteren en controle te krijgen over het eigen slaappatroon

*Een overzichtelijke mindmap die je handig kan gebruiken als overzicht/reminder

 

A.M.Zelfstandig orthopedagoge
Read More
Bedankt voor de vorming. Een heel fijne en leerrijke opfrissing! Precies wat ik zocht ;)! Bedankt!
G.S.Mama van twee kinderen (4 en 6)
Read More
Heel heldere uitleg. Ik vond het vooral fijn om wat meer achtergrond te hebben in heel het slaapproces. Ik kan nu moeilijke nachten beter plaatsen en voel me zekerder over hoe ik reageer naar mijn dochters toe.
L.SMama van één zoon (9 jaar)
Read More
Dankjewel voor de boeiende video. Heel fijn dat er zoveel praktische tips gegeven werden. Ik heb na het bekijken onmiddellijk met mijn zoontje gesproken over welke dingen we zouden kunnen veranderen. Het slaapritueel ziet er nu helemaal anders uit en vooral de massage en tips voor een leeg hoofd hebben hem echt geholpen!
J.S.Kindercoach
Read More
Ik bestelde de video omdat ik regelmatig kinderen bij me heb die moeilijkheden hebben met slapen. Ik vond vooral de combinatie tussen theorie en praktische tips heel fijn. Na deze video voel ik me zeker om tips te geven aan kinderen en ook wat extra uitleg mee te geven aan de ouders. Heel fijn om dit te kunnen gebruiken in mijn coachingsessies.
Previous
Next

Praktische informatie:

Kostprijs: 37 euro

Wanneer je deze video-vorming aankoopt zal jij een e-mail toegestuurd krijgen met daarin een link. Via deze link kan jij de video bekijken. De video blijft steeds voor jou geldig, zodanig dat je deze kan bekijken waar en wanneer het jou het best past. Indien nuttig kan je deze video herbekijken (zoveel je maar wenst).

 

Ik volg graag deze online vorming