Veerkrachtig starten aan het schooljaar

Leer vertrouwen op jezelf

Groepsaanbod voor tieners en jongeren

Het einde van het schooljaar nadert en straks staat het nieuwe schooljaar alweer voor de deur. Voor veel tieners en jongeren gaat deze nieuwe start vaak gepaard met veel stress, negatieve en/of piekergedachten, lichamelijke klachten, slapeloze nachten of hoofden die maar niet leeg lijken te geraken. Herken jij dit bij jouw zoon of dochter? Schrijf hem of haar dan in voor deze driedelige reeks om veerkrachtiger en met meer vertrouwen in zichzelf te starten aan het nieuwe schooljaar.

We kiezen er bewust voor om deze reeks tijdens de zomervakantie aan te bieden. Op die manier leert jouw tiener of jongere hoe stress bij hem of haar ontstaat en tot uiting komt. Daarnaast reiken we een aantal technieken aan waarbij hij of zij leert om écht te voelen wat hem of haar tot rust brengt. De tiener of jongere leert zichzelf dus een aantal technieken eigen maken, zodat hij of zij met meer geloof in zichzelf kan starten in september.


Stel je vraag Schrijf je in

Praktische info

Dit kortdurende groepsaanbod valt onder eerstelijns psychologische/pedagogische zorgverlening en wordt gedeeltelijk vergoed door de mutualiteit. 

De eigen bijdrage bedraagt slechts 2,5 euro per sessie (de totale bijdrage is dus 7,5 euro voor de 3 sessies).

Volgend op dit kortdurend traject kan een individueel follow-up gesprek aangevraagd worden, indien gewenst, aan 11 euro (4 euro bij verhoogde tegemoetkoming).

Inhoud

Via allerlei ontspanningsoefeningen leert de tiener of de jongere om meer te vertrouwen op zichzelf, meer te geloven in zichzelf en veerkrachtiger in het leven te staan. We bespreken thema’s als stress, negatieve gedachtenpatronen, moeilijk de slaap kunnen vatten en weinig rust kunnen vinden. Daarnaast komt een mix van ademhaling, yoga, meditatie en creatieve opdrachten aan bod.

accent
Locatie en data

De groepssessies gaan door in een kleine, gezellige groep te 
Practimed - Houborn 44 - 3960 Bree.

Drie sessies, op maandagen 10 juli en 21 en 28 augustus:

  • Tieners van 12 tot 14 jaar: 9.30 tot 11.00 uur
  • Jongeren van 15 tot 18 jaar: 11.15 tot 12.45 uur
accent
Doelgroep

Dit traject wordt aangeboden aan tieners en jongeren tussen 12 en 18 jaar die graag veerkrachtiger aan het nieuwe schooljaar starten.

accent
logo
Waarom wachten tot september?

Een nieuwe start maak je zelf.

logo