Werken aan een positieve groeimindset

Leer hoe je kinderen en jongeren helpt in het ontwikkelen van een positieve denkwijze en zo het vertrouwen in zichzelf vergroot.
Positieve mindset

Veel kinderen en jongeren twijfelen aan zichzelf, hebben weinig zelfvertrouwen en denken geregeld: “Ik kan het niet”. Gedachten bepalen mee ons gedrag. Negatieve gedachten leiden vaak tot blokkeren, vastlopen, ergens niet aan beginnen, een doel nooit behalen. Wat nu als we deze kinderen en jongeren zouden kunnen begeleiden naar een meer helpende gedachtegang, die hen meer vertrouwen en geloof in zichzelf geeft. Een gedachtegang die hen doet groeien en hen laat durven dingen te ondernemen? Die hen terug doet opstaan nadat iets moeilijk liep? Maar bovenal die ervoor zorgt dat ze durven tonen tot wat ze werkelijk in staat zijn?

 

 

Deze online vorming bevat:

*Vier heldere en praktische videomodules (een totaal van 2,5 uur beeldmateriaal):

  • Module 1: wat is een groeimindset – het belang ervan voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren – hoe ontwikkelt een groeimindset zich
  • Module 2: onderscheid tussen een vaste mindset en een groeimindset – groeitaal: taal die een positieve mindset stimuleert – toetsen en rapporten: beoordelen en evalueren 
  • Module 3: aan de slag: trainen van een positieve groeimindset – tips en oefeningen
  • Module 4: diagnoses: welke mindset ontwikkelen kinderen met een diagnose – valkuilen
  • Extra: korte animatiefilm

*Een overzichtelijk werkboek met alle achtergrondinfo, verschillende opdrachten om de opgedane kennis onmiddellijk in te oefenen en vrije ruimte om eigen inzichten, bedenkingen en opmerkingen te noteren of te bundelen

 

*Enkele motiverende denkoefeningen om zelf het effect van een positieve groeimindset te ervaren

 

*Een overzicht van inspirerende groeitaalzinnen

 

*Een lijst met interessant en bruikbaar materiaal rond om te werken aan een positieve mindset

G.L.
G.L.Pedagogisch directeur lager onderwijs
Read More
Dag Karis, ik heb al twee delen bekeken en al heel veel geleerd en goede tips gekregen. Je hebt er super veel werk in gestoken en het heel mooi in elkaar gebokst. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de anderen. Knap gedaan! Ik ga zeker wel ook reclame maken bij andere scholen in de buurt. Deze kennis en inzichten bezitten is een meerwaarde als leerkracht en school volgens mij.
V. K.zorgcoördinator lager onderwijs
Read More
Bedankt voor deze boeiende uiteenzetting over een positieve groeimindset. Ik had er al veel over gelezen, maar door deze webinar heb ik toch weer andere inzichten gekregen. Vooral de voorbeelden en hoe je met kinderen aan deze positieve mindset kan werken, vind ik interessant en hoe je in je hersenen de positieve verbindingen kan trainen. Het stukje van groeimindset en diagnoses mocht er zeker wel bij. Je merkt inderdaad dat bepaalde kinderen een negatieve mindset ontwikkelen door hun diagnose of door andere omstandigheden. Maar ik vind het wel belangrijk dat je dit nog kan veranderen en dat je daar als ouder/ leerkracht een grote impact op kan hebben.
V. T.Kleuterleerkracht
Read More
Waaw, ik sta versteld hoeveel inzicht me dit gegeven heeft en hoeveel ik met de kleuters in mijn klas al rond mindset zal kunnen werken. De metaforen en voorbeelden werkten voor mij heel duidelijk. Ik heb de werkbundel afgedrukt en tijd genomen om mijn ideeën erin te noteren. Ik ga nu in de komende periode samen zitten met ons kleuterteam van leerkrachten om een aantal veranderingen door te voeren. Vooral naar taal toe en naar contractwerk. Ik merk dat ik toch nog teveel een fixed mindset hanteer.
E.L.Kleuterleerkracht
Read More
Dankjewel voor deze online vorming. Hoewel ik er al wat achtergrond in had, heeft deze opleiding me weer heel wat andere inzichten meegegeven. Ik vond het vooral fijn dat ik het in verschillende delen kon bekijken en doorlopen. Ik ga de vele nieuwe informatie nu even laten bezinken. Erna ga ik aan de slag, want ik merk dat ik vooral de fixed mindset gebruikt.
Previous
Next

Praktische informatie:

Kostprijs: normaal 127 euro, nu met verjaardagskorting: 89 euro*

Wanneer je deze online vorming aankoopt zal je na een correcte betaling een e-mail toegestuurd krijgen met unieke/persoonlijke inloggegevens. Vervolgens kan je met deze gegevens inloggen op onze website en kom je op het online leerplatform terecht, waar je alle videomodules kan bekijken en het werkboek en alle bijlagen kan downloaden. De toegang tot het online leerplatform blijft gedurende één maand geldig. Zo heb je ruim de kans om sommige zaken te hernemen en extra in te oefenen. 

*De verjaardagskorting is geldig vanaf 4/02/2022, voor de eerste 35 aankopen.

 

Ik volg graag deze online vorming