Kinder- en jongerencoach

Leer hoe je kinderen en jongeren die het even wat moeilijk hebben individueel kan begeleiden met o.a. spel, tekenen, dierenkaartjes, crea-opdrachten, popjes, …
kindercoach

Inhoud

Afgestemd en actief luisteren naar wat kinderen en jongeren “echt” zeggen, ook zonder woorden.

Ontwikkelen van je eigen sensitieve coachhouding zodat je leert aanvoelen wat kinderen en jongeren nodig hebben.

De taal van kinderen en jongeren leren “spreken”: spelen, praten, tekenen, voelen en doen.

Kinderen en jongeren individueel ondersteunen in hun ontwikkeling en groeiproces op een manier die bij hen past, zodat ze (terug) in hun eigen kracht kunnen komen en zelf hun eigen oplossingen kunnen vinden.

 

 

Hoe?

 • Verschillende gespreksmethoden: Gordon, Duplo, oplossingsgerichte therapie, helpende gedachten, …
 • Stap voor stap uitgeschreven werkvormen om kinderen en jongeren individueel te ondersteunen
 • Stap voor stap uitgeschreven werkvormen om kinderen en jongeren in groep te ondersteunen
 • Tekeningen: om kennis te maken, om doelen te stellen, om zicht te krijgen op de moeilijkheden, om te leren verwerken, om rust te vinden en te ontspannen, om talenten te ontdekken, om kracht te vinden, …
 • Checklijsten en observatieformulieren om moeilijkheden in de ontwikkeling te ontdekken, noden van kinderen en jongeren in kaart te brengen, de taal van kinderen en jongeren te leren spreken.
 • Praktische en uitgebreide syllabus
 • Video- en beeldmateriaal
 • Maandelijkse opdrachten om de opgedane kennis in te oefenen en helemaal eigen te maken
 • Maandelijkse individuele feedback om zo gedurende het traject meer en meer te groeien in het coachen
 • Mogelijkheid tot het inbrengen van verhalen van kinderen en jongeren die jij reeds begeleidt, maar op sommige vlakken wat mee vastloopt. We helpen je verder op weg vanuit een andere invalshoek, we leren je op een andere manier kijken.
 • Extra pluspunt van dit traject: tijdens de opleiding zal je niet alleen op professioneel vlak merkbaar groeien. Je zal ook binnen je persoonlijke leefwereld een duidelijke groei ervaren.

Werk jij reeds met kinderen? Ben je leerkracht, zorgcoördinator, kine, logo, psycho, ortho, andere zorgverlener? Dit traject is prima toepasbaar tijdens je therapie en gesprekken met kinderen en jongeren.

 

 

 

Let op: deze opleiding is reeds gestart

N. V.Coach
Read More
Ik heb heel veel gehad aan de opleiding. Het was heel praktisch en we hebben er goede oefeningen en technieken geleerd. Er was ook altijd voldoende tijd voorzien om tijdens de lessen te oefenen. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Karis en Kim pakken dit heel fijn aan.
C. L.Leerlingbegeleidster en ouder van een lagere schoolkind
Read More
Al mijn onzekerheden als ouder, wanneer het over begeleiden en communiceren gaat, heb ik doorheen de cursus kunnen aankaarten. Dit heeft mij enerzijds echt sterker en zelfzekerder gemaakt, maar anderzijds heeft het mij ook bevestigd waar ik echt al goed bezig was. Als leerlingbegeleidster gebruik ik dagelijks de communicatietechnieken, oefeningen, weetjes en inzichten die ik haalde uit de opleiding. Ik voel me in mijn functie zeker sterker hierdoor. Dankzij een rustige, aangename, laagdrempelige en toch erg interactieve aanpak van Kim en Karis, heeft de jaaropleiding in kleine groep mij heel veel bijgebracht. Een aanrader!
E. C.Ik volgde de opleiding uit eigen interesse
Read More
In mijn job als pedagoge in het buitengewoon onderwijs kom ik dagelijks in contact met jongeren. Tijdens mijn opleiding aan de KULeuven lag de nadruk vooral op het verwerven van theoretische kennis en inzichten. Ik vond het dan ook erg leuk dat tijdens de opleiding bij Praktijk Perspectief veel aandacht werd besteed aan praktisch bruikbare methodieken. De persoonlijke interacties en gezelligheid waren zeker ook een meerwaarde!
Previous
Next

Praktische informatie:

Deze jaaropleiding wordt gespreid over 10 zaterdagnamiddagen, aan een frequentie van 1 namiddag per maand:
2021: 04/09 – 02/10 – 13/11 – 11/12
2022: 15/01 – 12/02 – 12/03 – 23/04 – 14/05 – 25/06

Steeds van 13u00 tot 17u00

De jaaropleiding gaat door in de praktijkvestiging te Bree (Galgenstraat 13)

We werken in een zeer klein groepje van maximaal 8 deelnemers (op die manier is er voldoende ruimte voor interactie, individuele inbreng, feedback en groei)

Bijdrage: 897 euro (inbegrepen uitgebreide powerpoint, checklijsten, vragenlijsten, invulschema’s, deelname-attest)

 • Inschrijving wordt bevestigd na betaling van het voorschot van 207 euro
 • Het overige bedrag wordt betaald bij aanvang van de opleiding in september
  • Dit kan als volledig deel betaald worden: 690 euro
  • Dit kan maandelijks betaald worden: 69 euro/maand (gedurende 10 maanden)

(Tip: veel scholen/organisaties dragen bij in de kosten. Vraag dit zeker na, wij kunnen (een deel van) de factuur op naam van de werkgever opmaken)

 

Ik schrijf graag in op de wachtlijst

Door in te schrijven op de wachtlijst word je als eerste op de hoogte gehouden van de nieuwe data en krijg je de kans om in te schrijven alvorens de nieuwe data aan het grote publiek bekend gemaakt worden. Er is geen inschrijvingsverplichting gekoppeld aan de wachtlijst.