Kinder- en jongerencoach

Leer hoe je kinderen en jongeren die het even wat moeilijk hebben individueel kan begeleiden met o.a. spel, tekenen, dierenkaartjes, crea-opdrachten, popjes, …
kindercoach

Inhoud

Afgestemd en actief luisteren naar wat kinderen en jongeren “echt” zeggen, ook zonder woorden.

Ontwikkelen van je eigen sensitieve coachhouding zodat je leert aanvoelen wat kinderen en jongeren nodig hebben.

De taal van kinderen en jongeren leren “spreken”: spelen, praten, tekenen, voelen en doen.

Kinderen en jongeren individueel ondersteunen in hun ontwikkeling en groeiproces op een manier die bij hen past, zodat ze (terug) in hun eigen kracht kunnen komen en zelf hun eigen oplossingen kunnen vinden.

 

 

Vanaf 1 oktober 2022 zal deze geliefde opleiding online te volgen zijn en dit in 2 vormen.
* Blended - online traject (nog 5 plaatsen beschikbaar)

We combineren het online gegeven met onze persoonlijke begeleiding. We starten met een “in real life” kick-off dag en organiseren tussentijds nog twee terugkomdagen. Dit geeft je de mogelijkheid om op eigen tempo kennis eigen te maken en in te oefenen. Gelijktijdig maak je deel uit van een kleine groep deelnemers om ervaringen uit te wisselen, ontvang je feedback op tussentijdse opdrachten en kan je als je vragen stellen tijdens onze bijeenkomsten. 

* Volledig - online traject

Je volgt deze boeiende en praktische opleiding volledig op eigen tempo. Je herneemt bepaalde onderdelen naar wens, oefent in op momenten die voor jou passen, gaat eventueel aan een snel tempo vooruit om op korte tijd je volledig onder te dompelen in het coachen. Vanaf oktober 2022 kan je op elk moment starten aan de opleiding.

 

 

Hoe?

 • Verschillende gespreksmethoden: Gordon, Duplo, oplossingsgerichte therapie, helpende gedachten, …
 • Stap voor stap uitgeschreven werkvormen om kinderen en jongeren individueel te ondersteunen
 • Stap voor stap uitgeschreven werkvormen om kinderen en jongeren in groep te ondersteunen
 • Tekeningen: om kennis te maken, om doelen te stellen, om zicht te krijgen op de moeilijkheden, om te leren verwerken, om rust te vinden en te ontspannen, om talenten te ontdekken, om kracht te vinden, …
 • Checklijsten en observatieformulieren om moeilijkheden in de ontwikkeling te ontdekken, noden van kinderen en jongeren in kaart te brengen, de taal van kinderen en jongeren te leren spreken.
 • Praktisch en uitgebreid online werkboek
 • 10 hands-on modules: bestaande uit korte, behapbare video’s en bijhorende opdrachten en denkoefeningen
 • Extra pluspunt van dit traject: tijdens de opleiding zal je niet alleen op professioneel vlak merkbaar groeien. Je zal ook binnen je persoonlijke leefwereld een duidelijke groei ervaren.

Extra’s enkel bij het blended – online traject

 • Eén “in real life” kick-off dag in beperkte groep waarin we kennismaken, verwachtingen en persoonlijke doelen formuleren, de inhoud van de opleiding tot in details bespreken en we gegevens uitwisselen tussen de deelnemers (indien gewenst) zodat je tussentijds met elkaar in gesprek kan gaan en ideeën en ervaringen kan uitwisselen. Tijdens deze startdag duiken we er meteen in de diepte in en doen we enkele vernieuwende oefeningen die een zeer goede kijk geven op jezelf als persoon en straks als coach. Deze oefeningen zijn gelijktijdig de start van een mooi proces waar we aan het einde van de opleiding opnieuw op terugblikken.
 • Twee “in real life” terugkomdagen in de kleine groep waarin we samen delen, terugblikken, onderzoeken, ervaren
 • Tussentijdse opdrachten om de opgedane kennis in te oefenen en helemaal eigen te maken
 • Individuele feedback tijdens de terugkomdagen om zo gedurende het traject meer en meer te groeien in het coachen
 • Mogelijkheid tot het inbrengen van verhalen van kinderen en jongeren die jij reeds begeleidt, maar op sommige vlakken wat mee vastloopt. We helpen je verder op weg vanuit een andere invalshoek, we leren je op een andere manier kijken.
 • Volg je het blended – online traject dan verwachten we dat je een cliënt (kind, jongere, eigen kind, …) voor minstens 5 contactmomenten volgt/begeleidt gedurende de opleiding. Je stelt een verslag/rapport op van deze contactmomenten en presenteert dit tijdens de tweede terugkomdag aan de kleine groep. Je ontvangt hier uiteraard feedback op en we kijken samen naar welke zaken vlot liepen, waar valkuilen of leerkansen liggen zodanig dat je nog meer kan groeien in je rol als coach.

Werk jij reeds met kinderen? Ben je leerkracht, zorgcoördinator, kine, logo, psycho, ortho, andere zorgverlener? Dit traject is prima toepasbaar tijdens je therapie en gesprekken met kinderen en jongeren.

Let op: deze opleiding start pas in oktober 2022

N. V.Coach
Read More
Ik heb heel veel gehad aan de opleiding. Het was heel praktisch en we hebben er goede oefeningen en technieken geleerd. Er was ook altijd voldoende tijd voorzien om tijdens de lessen te oefenen. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding gevolgd heb. Karis en Kim pakken dit heel fijn aan.
C. L.Leerlingbegeleidster en ouder van een lagere schoolkind
Read More
Al mijn onzekerheden als ouder, wanneer het over begeleiden en communiceren gaat, heb ik doorheen de cursus kunnen aankaarten. Dit heeft mij enerzijds echt sterker en zelfzekerder gemaakt, maar anderzijds heeft het mij ook bevestigd waar ik echt al goed bezig was. Als leerlingbegeleidster gebruik ik dagelijks de communicatietechnieken, oefeningen, weetjes en inzichten die ik haalde uit de opleiding. Ik voel me in mijn functie zeker sterker hierdoor. Dankzij een rustige, aangename, laagdrempelige en toch erg interactieve aanpak van Kim en Karis, heeft de jaaropleiding in kleine groep mij heel veel bijgebracht. Een aanrader!
E. C.Ik volgde de opleiding uit eigen interesse
Read More
In mijn job als pedagoge in het buitengewoon onderwijs kom ik dagelijks in contact met jongeren. Tijdens mijn opleiding aan de KULeuven lag de nadruk vooral op het verwerven van theoretische kennis en inzichten. Ik vond het dan ook erg leuk dat tijdens de opleiding bij Praktijk Perspectief veel aandacht werd besteed aan praktisch bruikbare methodieken. De persoonlijke interacties en gezelligheid waren zeker ook een meerwaarde!
Previous
Next

Praktische informatie:

Deze opleiding zal vanaf oktober 2022 online te volgen zijn in twee vormen:

Blended – online traject (nog 5 plaatsen beschikbaar)

In real life kick-off: zaterdag 1 oktober 2022 

Terugkomdag 1: zaterdag 4 februari 2023

Terugkomdag 2: zaterdag 3 juni 2023

(Zowel de kick-off als de terugkomdagen gaan door in de praktijk te Bree, steeds van 14u tot 17u)

Toegang tot het online leerplatform vanaf zaterdag 1 oktober 2022 tot en met vrijdag 30 juni 2023.

Prijs*

– 1497 euro (inschrijven tem 30/6/’22)

– 1547 euro (inschrijven tem 31/8/’22)

– 1647 euro (inschrijven vanaf 1/9/’22)

Volledig – online traject (zonder begeleiding)

Toegang tot het online leerplatform mogelijk vanaf zaterdag 1 oktober 2022, na inschrijving en correcte betaling na het ontvangen van de factuur.

Steeds toegang tot het online leerplatform gedurende 10 maanden.

Prijs*

– 997 euro (inschrijven tem 30/6/’22)

– 1047 euro (inschrijven tem 31/8/’22)

– 1147 euro (inschrijven vanaf 1/9/’22)

*De korting is afhankelijk van de periode waarin je inschrijft. Snelle, enthousiaste beslissers krijgen een hogere korting.


Let wel even op: de inschrijvingskost wordt als totaalbedrag gefactureerd en dient eveneens in zijn totaliteit te worden voldaan op onze rekening, na het ontvangen van de factuur. Er wordt in geen geval een terugbetaling voorzien bij een eventuele annulering voorafgaand aan de opleiding of een voortijdige stopzetting van de opleiding. Wij werken namelijk met een beperkt aantal deelnemers, waardoor je bij inschrijving uiteraard jouw plekje reserveert en behoudt. Daarenboven vraagt een registratie voor een opleiding de nodige administratieve verwerking en opvolging. Wij zijn er tenslotte van overtuigd dat deze opleiding zeer waardevolle inhoud bevat en je zeker heel wat inzichten uit de opleiding meeneemt. Houd hier dus even rekening mee alvorens je inschrijft. Tip: we werken met kortingsperiodes, dit geeft je de kans om je werkgever te contacteren ivm een (eventuele) deelname in het (gedeeltelijk of volledig) dragen van de kosten van de opleiding. Uiteraard kunnen wij de factuur ook volledig op naam van de werkgever opmaken. 

Ik schrijf me graag in voor deze online vorming

Let op: betaling gebeurt na het ontvangen van de factuur. De inschrijvingskost wordt als totaalbedrag gefactureerd. Een inschrijving wordt pas als geldig beschouwd na het correct ontvangen van het inschrijvingsgeld op de rekening van de praktijk.