BOOST!

Kinderen en jongeren begeleiden rond stress, (faal)angst, zelfvertrouwen en motivatie
Zelfvertrouwen

Onze jachtige samenleving, de prestatiedruk, de lat die vaak torenhoog ligt, … Voor veel kinderen en jongeren gaat dit gepaard met stress, spanning, angst, blokkades en onzekerheid. Om hierop een positief en krachtig antwoord te bieden staat tijdens deze jaaropleiding de samenstelling van jouw eigen persoonlijk en uniek BOOSTkoffer centraal.

Elke les wordt jouw individuele koffer aangevuld met nieuwe schatten, zodat je op het einde van de opleiding, bijgestaan door jouw koffertje, elk kind en elke jongere kan ondersteunen in de zoektocht naar meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en de motivatie om er (opnieuw) in te vliegen. Je krijgt dus heel praktijkgerichte tips, zodat je onmiddellijk aan de slag kan. De angst om te falen, de onzekerheid en de stress die hiermee gepaard gaat, help je dus meteen mee te verdringen naar de achtergrond.

 

Zelfvertrouwen faalangst motivatie

We bieden je hier alvast een glimp in deze ruim gevulde koffer. Gaandeweg zal je onder andere volgende waardevolle items kunnen toevoegen in jouw BOOSTkoffer:

 • Duidelijk en helder beeld van het ontstaan van stress en de gevolgen die het met zich meebrengt
 • Knipperlicht als handig overzicht van alle signalen per stressfase, zodat je kinderen en jongeren afgestemd kan ondersteunen. Zeg maar, de juiste methode op het juiste moment
 • Emmers om aan te vullen door op de juiste manier te communiceren met kinderen en jongeren en dus letterlijk hun taal te leren spreken
 • Werkvormen om kinderen en jongeren gericht te begeleiden:
  • Tekenen om rust te vinden en stress/spanning los te laten
  • Ademhalingsspelletjes voor een vrij hoofd en een bewust lichaam
  • Massage-technieken en visualisaties om het zelfvertrouwen te vergroten
  • Balans en zelfzekerheid voelen door de hersenen op de juiste manier aan te spreken
  • Observeren van het onderbewustzijn
 • Antwoorden op al je vragen rond faalangst en onzekerheid en effectieve methodieken om hiermee te leren omgaan
 • Gesprekswaaier om kinderen en jongeren te ondersteunen in het zoeken naar hun kracht en innerlijke motivatie
 • Checklijsten, vragenlijsten, invulschema’s
 • Nieuwe elementen en technieken die jij zelf gedurende de opleiding hebt ontworpen en daarmee jouw BOOSTkoffer extra persoonlijk maken

Let op: deze opleiding is reeds gestart

I.M.Psychomotorisch therapeute, kinderkinesiste
Read More
Ik schreef me in voor de opleiding omdat ik als PMT-er regelmatig patiëntjes heb die naast hun motorische problematiek kampen met stress, spanning, faalangst enzoverder. Ik kende al heel wat van ontspannings- en relaxatietechnieken, maar zocht vooral achtergrond rond deze thema's en ook andere tips om ermee aan de slag te gaan. Ik vond dat de opleiding een heel duidelijk overzicht gaf, leuke oefeningen om in mijn motorische therapie in te zetten. Ik durf nu ook makkelijker naar ouders toe advies geven. Heel veel inzichten opgedaan. Gezellige, boeiende opleiding! Dankjewel dames!
N.E.Leerkracht lager onderwijs, mama van twee
Read More
Wat heb ik genoten van de opleiding. Ik heb zoveel bijgeleerd over wat speelt bij de kinderen in mijn klas, ernaar luisteren en vooral op een afgestemde manier erop kunnen reageren. Het terugkoppelen naar collega-leerkrachten in mijn school vond ik in het begin wat moeilijk en verliep aarzelend. Maar als je dan door de gangen van het schoolgebouw loopt en hoort/ziet dat andere klassen ook bepaalde technieken en oefeningen gebruiken, dan voelde ik me trots. Het werkt echt! Ook in de opvoeding van mijn twee zonen gebruik ik veel van de tips en inzichten. Bedankt Karis en Kim!
N.C.Logopediste
Read More
Als logopediste was ik op zoek naar tips, technieken die ik bij mijn patiëntjes kon toepassen gedurende de therapie. Vele patiëntjes hebben als gevolg van een leerstoornis ook last van faalangst, moeite met zelfvertrouwen en/of stress en spanning. Ik wilde hen tijdens de therapie kunnen opvangen, maar ook sterker maken in het dagdagelijkse leven zonder dat ze daarvoor naast mijn therapie ook nog naar een psycholoog moeten gaan. Stress-out (nu Boost!) voldeed helemaal aan die wensen en zelfs meer. Karis en Kim pakken dat zo goed aan. De opleiding in een kleine groep, waar je eigen vragen kan stellen en waar echt tijd gemaakt wordt om samen met de deelnemers verder te zoeken is me echt veel waard geweest. Dikke merci dames!
Previous
Next

Praktische informatie:

Deze jaaropleiding wordt gespreid over 10 dinsdagvoormiddagen, aan een frequentie van 1 voormiddag per maand:
2021: 14/09 – 12/10 – 16/11 – 14/12
2022: 18/01 – 15/02 – 15/03 – 19/04 – 17/05 – 07/06

Steeds van 9u00 tot 12u00

De jaaropleiding gaat door in de praktijkvestiging te Bree (Galgenstraat 13)

We werken in een zeer klein groepje van maximaal 8 deelnemers (op die manier is er voldoende ruimte voor interactie, individuele inbreng, feedback en groei)

Bijdrage: 897 euro (inbegrepen uitgebreide powerpoint, checklijsten, vragenlijsten, invulschema’s, deelname-attest)

 • Inschrijving wordt bevestigd na betaling van het voorschot van 207 euro
 • Het overige bedrag wordt betaald bij aanvang van de opleiding in september
  • Dit kan als volledig deel betaald worden: 690 euro
  • Dit kan maandelijks betaald worden: 69 euro/maand (gedurende 10 maanden)

(Tip: veel scholen/organisaties dragen bij in de kosten. Vraag dit zeker na, wij kunnen (een deel van) de factuur op naam van de werkgever opmaken)

 

Ik schrijf graag in op de wachtlijst

Door in te schrijven op de wachtlijst word je als eerste op de hoogte gehouden van de nieuwe data en krijg je de kans om in te schrijven alvorens de nieuwe data aan het grote publiek bekend gemaakt worden. Er is geen inschrijvingsverplichting gekoppeld aan de wachtlijst.