BOOST!

Kinderen en jongeren begeleiden rond stress, (faal)angst, zelfvertrouwen en motivatie
Zelfvertrouwen

Onze jachtige samenleving, de prestatiedruk, de lat die vaak torenhoog ligt, … Voor veel kinderen en jongeren gaat dit gepaard met stress, spanning, angst, blokkades en onzekerheid. Om hierop een positief en krachtig antwoord te bieden staat tijdens deze online-opleiding de samenstelling van jouw eigen persoonlijk en uniek BOOSTkoffer centraal.

Elke module wordt jouw individuele koffer aangevuld met nieuwe schatten, zodat je op het einde van de opleiding, bijgestaan door jouw koffertje, elk kind en elke jongere kan ondersteunen in de zoektocht naar meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en de motivatie om er (opnieuw) in te vliegen. Je krijgt dus heel praktijkgerichte tips, zodat je onmiddellijk aan de slag kan. De angst om te falen, de onzekerheid en de stress die hiermee gepaard gaat, help je dus meteen mee te verdringen naar de achtergrond.

 

Vanaf 8 oktober 2022 zal deze geliefde opleiding online te volgen zijn en dit in 2 vormen.
* Blended - online traject (nog 6 plaatsen beschikbaar)

We combineren het online gegeven met onze persoonlijke begeleiding. We starten met een “in real life” kick-off dag en organiseren tussentijds nog twee terugkomdagen. Dit geeft je de mogelijkheid om op eigen tempo kennis eigen te maken en in te oefenen. Gelijktijdig maak je deel uit van een kleine groep deelnemers om ervaringen uit te wisselen, ontvang je feedback op tussentijdse opdrachten en kan je als je vragen stellen tijdens onze bijeenkomsten. 

* Volledig - online traject

Je volgt deze boeiende en praktische opleiding volledig op eigen tempo. Je herneemt bepaalde onderdelen naar wens, oefent in op momenten die voor jou passen, gaat eventueel aan een snel tempo vooruit om op korte tijd je volledig onder te dompelen in het werken rond stress, faalangst, motivatie en zelfvertrouwen. Vanaf oktober 2022 kan je op elk moment starten aan de opleiding.

Zelfvertrouwen faalangst motivatie

We bieden je hier alvast een glimp in deze ruim gevulde koffer. Gaandeweg zal je onder andere volgende waardevolle items kunnen toevoegen in jouw BOOSTkoffer:

 • Duidelijk en helder beeld van het ontstaan van stress en de gevolgen die het met zich meebrengt
 • Knipperlicht als handig overzicht van alle signalen per stressfase, zodat je kinderen en jongeren afgestemd kan ondersteunen. Zeg maar, de juiste methode op het juiste moment
 • Emmers om aan te vullen door op de juiste manier te communiceren met kinderen en jongeren en dus letterlijk hun taal te leren spreken
 • Werkvormen om kinderen en jongeren gericht te begeleiden:
  • Tekenen om rust te vinden en stress/spanning los te laten
  • Ademhalingsspelletjes voor een vrij hoofd en een bewust lichaam
  • Massage-technieken en visualisaties om het zelfvertrouwen te vergroten
  • Balans en zelfzekerheid voelen door de hersenen op de juiste manier aan te spreken
  • Observeren van het onderbewustzijn
 • Antwoorden op al je vragen rond faalangst en onzekerheid en effectieve methodieken om hiermee te leren omgaan
 • Gesprekswaaier om kinderen en jongeren te ondersteunen in het zoeken naar hun kracht en innerlijke motivatie
 • Checklijsten, vragenlijsten, invulschema’s
 • Nieuwe elementen en technieken die jij zelf gedurende de opleiding hebt ontworpen en daarmee jouw BOOSTkoffer extra persoonlijk maken
 • Praktisch en uitgebreid online werkboek
 • 10 hands-on modules: bestaande uit korte, behapbare video’s en bijhorende opdrachten en denkoefeningen

Extra’s enkel bij het blended – online traject

 • Eén “in real life” kick-off dag in beperkte groep waarin we kennismaken, verwachtingen en persoonlijke doelen formuleren, de inhoud van de opleiding tot in details bespreken en we gegevens uitwisselen tussen de deelnemers (indien gewenst) zodat je tussentijds met elkaar in gesprek kan gaan en ideeën en ervaringen kan uitwisselen. Tijdens deze startdag duiken we er meteen in de diepte in en doen we enkele vernieuwende oefeningen die een zeer goede kijk geven op jezelf als persoon en straks als begeleider binnen thema’s zelfvertrouwen, angst, stress en motivatie. Deze oefeningen zijn gelijktijdig de start van een mooi proces waar we aan het einde van de opleiding opnieuw op terugblikken.
 • Twee “in real life” terugkomdagen in de kleine groep waarin we samen delen, terugblikken, onderzoeken, ervaren
 • Tussentijdse opdrachten om de opgedane kennis in te oefenen en helemaal eigen te maken
 • Individuele feedback tijdens de terugkomdagen om zo gedurende het traject meer en meer te groeien in het begeleiden van kinderen en jongeren binnen deze thema’s
 • Mogelijkheid tot het inbrengen van verhalen van kinderen en jongeren die jij reeds begeleidt, maar op sommige vlakken wat mee vastloopt. We helpen je verder op weg vanuit een andere invalshoek, we leren je op een andere manier kijken.
 • Volg je het blended – online traject dan verwachten we dat je een cliënt (kind, jongere, eigen kind, …) voor minstens 5 contactmomenten volgt/begeleidt gedurende de opleiding. Je stelt een verslag/rapport op van deze contactmomenten en presenteert dit tijdens de tweede terugkomdag aan de kleine groep. Je ontvangt hier uiteraard feedback op en we kijken samen naar welke zaken vlot liepen, waar valkuilen of leerkansen liggen zodanig dat je nog meer kan groeien in je rol als begeleider.

Let op: deze opleiding start pas in oktober 2022

I.M.Psychomotorisch therapeute, kinderkinesiste
Read More
Ik schreef me in voor de opleiding omdat ik als PMT-er regelmatig patiëntjes heb die naast hun motorische problematiek kampen met stress, spanning, faalangst enzoverder. Ik kende al heel wat van ontspannings- en relaxatietechnieken, maar zocht vooral achtergrond rond deze thema's en ook andere tips om ermee aan de slag te gaan. Ik vond dat de opleiding een heel duidelijk overzicht gaf, leuke oefeningen om in mijn motorische therapie in te zetten. Ik durf nu ook makkelijker naar ouders toe advies geven. Heel veel inzichten opgedaan. Gezellige, boeiende opleiding! Dankjewel dames!
N.E.Leerkracht lager onderwijs, mama van twee
Read More
Wat heb ik genoten van de opleiding. Ik heb zoveel bijgeleerd over wat speelt bij de kinderen in mijn klas, ernaar luisteren en vooral op een afgestemde manier erop kunnen reageren. Het terugkoppelen naar collega-leerkrachten in mijn school vond ik in het begin wat moeilijk en verliep aarzelend. Maar als je dan door de gangen van het schoolgebouw loopt en hoort/ziet dat andere klassen ook bepaalde technieken en oefeningen gebruiken, dan voelde ik me trots. Het werkt echt! Ook in de opvoeding van mijn twee zonen gebruik ik veel van de tips en inzichten. Bedankt Karis en Kim!
N.C.Logopediste
Read More
Als logopediste was ik op zoek naar tips, technieken die ik bij mijn patiëntjes kon toepassen gedurende de therapie. Vele patiëntjes hebben als gevolg van een leerstoornis ook last van faalangst, moeite met zelfvertrouwen en/of stress en spanning. Ik wilde hen tijdens de therapie kunnen opvangen, maar ook sterker maken in het dagdagelijkse leven zonder dat ze daarvoor naast mijn therapie ook nog naar een psycholoog moeten gaan. Stress-out (nu Boost!) voldeed helemaal aan die wensen en zelfs meer. Karis en Kim pakken dat zo goed aan. De opleiding in een kleine groep, waar je eigen vragen kan stellen en waar echt tijd gemaakt wordt om samen met de deelnemers verder te zoeken is me echt veel waard geweest. Dikke merci dames!
Previous
Next

Praktische informatie:

Deze opleiding zal vanaf oktober 2022 online te volgen zijn in twee vormen:

Blended – online traject (nog 6 plaatsen beschikbaar)

In real life kick-off: zaterdag 8 oktober 2022 

Terugkomdag 1: zaterdag 11 februari 2023

Terugkomdag 2: zaterdag 10 juni 2023

(Zowel de kick-off als de terugkomdagen gaan door in de praktijk te Bree, steeds van 14u tot 17u)

Toegang tot het online leerplatform vanaf zaterdag 8 oktober 2022 tot en met vrijdag 30 juni 2023.

Prijs*

– 1497 euro (inschrijven tem 30/6/’22)

– 1547 euro (inschrijven tem 31/8/’22)

– 1647 euro (inschrijven vanaf 1/9/’22)

Volledig – online traject (zonder begeleiding)

Toegang tot het online leerplatform mogelijk vanaf zaterdag 8 oktober 2022, na inschrijving en correcte betaling na het ontvangen van de factuur.

Steeds toegang tot het online leerplatform gedurende 10 maanden.

Prijs*

– 997 euro (inschrijven tem 30/6/’22)

– 1047 euro (inschrijven tem 31/8/’22)

– 1147 euro (inschrijven vanaf 1/9/’22)

*De korting is afhankelijk van de periode waarin je inschrijft. Snelle, enthousiaste beslissers krijgen een hogere korting.


Let wel even op: de inschrijvingskost wordt als totaalbedrag gefactureerd en dient eveneens in zijn totaliteit te worden voldaan op onze rekening, na het ontvangen van de factuur. Er wordt in geen geval een terugbetaling voorzien bij een eventuele annulering voorafgaand aan de opleiding of een voortijdige stopzetting van de opleiding. Wij werken namelijk met een beperkt aantal deelnemers, waardoor je bij inschrijving uiteraard jouw plekje reserveert en behoudt. Daarenboven vraagt een registratie voor een opleiding de nodige administratieve verwerking en opvolging. Wij zijn er tenslotte van overtuigd dat deze opleiding zeer waardevolle inhoud bevat en je zeker heel wat inzichten uit de opleiding meeneemt. Houd hier dus even rekening mee alvorens je inschrijft. Tip: we werken met kortingsperiodes, dit geeft je de kans om je werkgever te contacteren ivm een (eventuele) deelname in het (gedeeltelijk of volledig) dragen van de kosten van de opleiding. Uiteraard kunnen wij de factuur ook volledig op naam van de werkgever opmaken. 

Ik schrijf me graag in voor deze online vorming

Let op: betaling gebeurt na het ontvangen van de factuur. De inschrijvingskost wordt als totaalbedrag gefactureerd. Een inschrijving wordt pas als geldig beschouwd na het correct ontvangen van het inschrijvingsgeld op de rekening van de praktijk.